FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés
Green Gold
A zöld arany
Kineto
Erő-Energia-Libidó

Genio
Agyserkentés
BYAS
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Webstar - Laura Wellstarüzlet Webstar Shopping World Kapcsolat

LÚGOSÍTÁS-SAVTALANÍTÁS

Mi az amitől a sejtjei annyira félnek, hogy bármit bevetnek ellene amivel csak rendelkeznek?

Elhízás, izületi problémák, csontritkulás, fogszuvasodás és szájszag, allergia, daganatos megbetegedések, korai öregedés, reuma, krónikus fáradtság, ekcéma, afta, cellulitis, immunrendszer zavarok, gyomorégés, nyombélfekély, köröm problémák, testszag, hajhullás, pattanások, lábizzadás, ingerlékenység, szívinfarktus és vérnyomás problémák...néhány azokból a problémákból, amikért a szervezet elsavasodása okolható!

A pH-érték fogalmával bizonyára Ön is tisztában van. Ki ne emlékezne diákkora kémiaóráinak színes kísérleteire? Akkoriban talán még fel sem fogtuk a pH-érték jelentőségét, mostanában viszont egyre gyakrabban kötik össze fogalmát egészségünk megőrzésével.

A pH egy mozaikszó, a "power of Hydrogen"-ből ered, (power = erő, vagyis "a hidrogén ereje"). A pH-skála 1-től 14-ig terjed. A 7-es érték semleges, 7-es alatt minden érték savas, 7-es felett pedig minden érték lúgos.

Az anyagcsere folyamán a testünk folyamatosan savakat termel: szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. A savak akkor károsak, ha túl sok van belőlük, szervezetünk a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, és a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű lúgosításhoz szükséges bázisokat, akkor jön létre a szervezet elsavasodása.

Napjaink táplálkozása a leggyakoribb oka az elsavasodás kialakulásának.

A gyümölcsök kiváló ásványi anyag- és rost-, illetve vitaminforrások, azonban a legtöbbjüknek magas a cukortartalma, így savasító hatást gyakorolnak a testre. Ha túlzottan el van savasodva a teste, mértékkel fogyassza az ilyen gyümölcsöket, de ha a pH-értéke rendben van, eheti őket az étkezések között. Néhány enyhén savasító gyümölcs például az alma, narancs, szőlő, barack, szilva, ananász vagy körte, míg a banán, citrom, meggy vagy a mazsola lúgosítanak.

Ugyan a tejtermékek nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak, melyek lúgosítják a testet, de a laktóz (tejcukor) tartalmuk elősegíti a gombák jelenlétét, melyek tejsavvá alakítják azt. Minél tovább tart a tejtermékek előállítási folyamata, vagy minél tovább tárolják, annál inkább savasító hatásúvá válnak; ellenben a friss tejtermékek - így a friss tej is - lúgosítanak.

A gabonafélék, mint a búza, rizs, zab vagy az árpa, kisebb-nagyobb mértékben savasítanak az összetett szénhidráttartalmuk miatt, de fogyaszthatóak mérsékelt mennyiségben, és zöldségek mellé különösen hasznosak. A hajdina önmagában is lúgosít.

A pékáruk többsége nem tesz jót a testnek a finomított liszt- és a magas élesztőtartalmuk miatt. A kenyérben, süteményekben vagy a tortákban található élesztő elősegíti a szervezet gombásodását, és így hozzájárul az elsavasodáshoz. Fehér kenyér helyett lehetőleg teljes kiőrlésű (barna) kenyeret fogyasszon, illetve olyan kenyeret, mely egyáltalán nem, vagy kevesebb élesztőt tartalmaz.

Sokan úgy gondolják, hogy az olajok és a zsírok okozzák a túlsúlyt, és ezért próbálnak minél kevesebbet bevinni belőlük. Ám a túlsavasodás oka a sav-lúg arányban keresendő, és a testnek igenis szüksége van a zsírokra, hogy megvédje önmagát a savaktól. Nem mindegy viszont, hogy milyen zsiradékot használunk. Lehetőleg kerülje a telített zsírokat (ezek szobahőmérsékleten szilárdak, mint pl a margarin és a vaj), és fogyasszon helyettük telítetleneket (legjobbak az olívaolaj, halolaj, kankalinolaj, borágóolaj vagy a lenmagolaj).

Az összes hús és hal savasító étel. Vannak közöttük kevésbé savasítóak, mint például a máj, lazac vagy pisztráng, illetve erősen savasítóak, mint a disznó-, marha vagy a borjúhús. Kerülje az utóbbiakat, és egyen helyettük inkább csirke-, vagy pulykahúst, de azokat is mérsékelt mennyiségben. A fehérjebevitelt gyakran hússal fedezzük, de ezek amellett, hogy sok fehérjét tartalmaznak, tartalmaznak telített zsírokat és koleszterint is. A szükséges fehérjéhez és aminosavakhoz hozzá lehet jutni a zöldségekből is, melyek - a hússal ellentétben - rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak. Túlzott elsavasodás esetén a legjobb, ha egyáltalán nem fogyaszt húst, amíg helyre nem áll a szervezete.

Ha teheti, fogyasszon csírákat, mivel ezek rendkívül gazdagok tápanyagokban, és ahogy növekszenek, egyre lúgosabbá válnak. Vásárolhat búzacsírát vagy szójacsírát a boltban, de akár termeszthet is a saját konyhájában.

Túl nagy mértékben fogyasztunk savasító állati eredetű ételeket, mint például a hús, sajt vagy tojás; túl sok savasító italt iszunk, mint például a kávé, sör vagy egyéb alkoholos italok, illetve nagy mennyiségű cukrot viszünk be szervezetünkbe. Ezzel szemben kevés zöldséget eszünk, melyek segítenének ellensúlyozni a savakat. Még a stressz és a többi negatív érzelem is savakat termel, ennek következtében a stresszes ember könnyebben megbetegedhet.

Amikor felborul szervezetünk pH-ja, számos problémával szembekerülhetünk. Egy elsavasodott testben az egészséges sejtek elkezdenek felbomlani - a megváltozott környezet hatására -, és különféle baktériumok alakulnak ki belőlük, melyek élesztő- és egyéb gombákká válnak, végül penészgombává - melyek aztán újabb savakat termelnek. Ez az ördögi kör így folytatódik, és az enyhe tünetekből később súlyosabb problémák alakulhatnak ki.

Amikor a test elsavasodása már kellemetlen tünetekben is megnyilvánult, a szervezet bázikus anyagokkal semlegesíti. A legismertebbek a kalcium, a kálium, magnézium, a cink, a jód, a króm stb. Ezek közül nem mindegy melyiket, és milyen arányban szedjük.

A zsír egy sav-probléma! A zsír kialakulásának valódi oka szintén a savasságban keresendő! A test zsírsejteket termel, hogy elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől; melyek különben komoly károsodást szenvednének. A zsír menti meg az Ön életét! A zsír valójában nem más, mint a test reakciója egy veszélyesen túlsavasodott állapotra.

A szervezete mindent megtesz, hogy a megfelelő pH tartományban maradjon! Ha kell, az elhízást is bevállalja, feláldozza az ásványi anyag tartalékait, ha csak így maradhat életben. Fantasztikus az élő szervezet összhangja és tudatos cselekvése.

Fáradtság A test elsavasodása nagyon gyakran okoz alacsony energiaszintet. A savas közegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérje és az ásványi anyagok felszívódását, így meggyengül a test hormon- és enzimtermelő képessége, és a sejtek nehezebben újulnak meg, a test kevesebb energiát termel. Ennek eredményeképpen fáradtságot és csökkent állóképességet tapasztalunk.

Az átlagos táplálkozás túlnyomórészt savasító ételeket tartalmaz, közel 90%-ban. Ezzel szemben az ideális arány majdnem pont a fordítottja - 20% savasító és 80% lúgosító étel lenne! Nem véletlenül van tehát ennyi túlsúlyos vagy vérnyomásproblémával küszködő ember, és általában, azt mondhatjuk, hogy nem túl jó a társadalmunk egészségi állapota. Az emberek nagy többsége elsavasodott állapotban van.

További probléma, hogy az elsavasodott szervezetben elszaporodnak a paraziták (baktériumok, vírusok, gombák, candida), amik szintén elkezdenek savakat termelni és a salakanyagokat is a szervezetünkbe ürítik, így tovább rontják a helyzetet. A paraziták jelenlétében romlik a tápanyagok, és a vitaminok felszívódása, ezért vitamin és tápanyaghiány is fellép a szervezetben...

Az elsavasodás tehát egészségügyi problémák széles skáláját okozza, viszont ennek helyreállításával, egy optimálisan lúgos környezetben a test meggyógyítja önmagát. Ragyogó egészségünk és életerőnk titka szervezetünk pH-egyensúlyában rejlik.

A pH-egyensúly helyreállítása helyes étrendet igényel. Ez azt jelenti, hogy lúgosító ételeket (zöldségek, alacsony cukortartalmú gyümölcsök, stb.) kell fogyasztanunk.

A pH-egyensúly a szuperhidratálással kezdődik

Szervezetünk gyakorlatilag minden funkciójához szükség van vízre. A víz szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszertől a sejtekig, és a bomlástermékeket a sejtektől a kiválasztó szervekig, hogy aztán kiürüljenek. Fontos szerepet játszik a légzésben, a hőszabályozásban és az elektrokémiai folyamatokban is, mint például az idegműködés. Mivel naponta 2-2,5 litert vesztünk a normális testműködések során, rendkívül fontos ezt pótolni nagy mennyiségű, és jó minőségű tiszta ivóvízzel.

Ha nem iszunk elegendő mennyiségű vizet, annak komoly következményei lehetnek:

  • Lassulnak az anyagcsere folyamatok
  • Felhalmozódnak a savak, mivel nem tudnak megfelelően kiürülni
  • Agyműködésünk, emlékezőképességünk gyengébbé válik
  • Állandóan fáradtnak érezzük magunkat

Ön elegendő mennyiségű vizet iszik?
A legtöbb ember nem; és krónikusan ki vannak száradva anélkül, hogy tudnának róla. Lássa el testét bőséges mennyiségű folyadékkal; igyon meg 20 testsúlykilogrammonként legalább 1 liter tiszta vizet, egyenletesen elosztva a nap folyamán! Az étel utáni sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése, és ahogy a helyes hidratálás elkezdődik, fokozatosan kifejlődik a szomjúságérzet is. Ön talán szomjasabb, mint azt valaha is gondolná.

A kávé, az alkohol, a tea, a szénsavas, cukrozott üdítők és az egyéb divatos "löttyök" nem helyettesítik a tiszta vizet, és ahelyett, hogy pótolnák a vizet, éppen ellenkező hatást fejtenek ki. Ugyan ezek az italok tartalmaznak vizet, de nagyobb mértékben tartalmaznak vízelvonó (dehidratáló) anyagokat is, melyek nemcsak az őket feloldó vizet távolítják el, hanem testünk víztartalékaiból is elvonnak, így rendkívüli mértékben hozzájárulnak az elsavasodáshoz.

A helyes pH-egyensúly nagyon hasonlít a fény egyensúlyához.
A tiszta, világos, fehér fény a spektrum minden színének tökéletes egyensúlyából jön létre. Ha bármilyen mértékben is megbomlik az arányuk, a fény nem lesz többé tiszta. Hasonló módon a pH-egyensúly is minden szükséges elem és tápanyag közreműködése által valósul meg. Semelyik elem nem képes egyedül előidézni ezt az egyensúlyt, de amikor a test megkapja az összes szükséges tápanyagot, akkor létrejön az egyensúly.

Zöld növények
A természet válaszai a helyes pH-egyensúly érdekében

A zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. Könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal és enzimekkel töltik fel a szervezetünket, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat.

A legegészségesebb zöld ételek

Brokkoli - Rákellenes, antioxidáns, béltisztító, vírusölő, serkenti a májműködést, kitűnő rostforrás. Gazdag kalciumban, magnéziumban, foszforban, béta-karotinban, folsavban és C-vitaminban.

Káposzta - Segít székrekedés esetén és a mérgek eltávolításában, csökkenti a vér koleszterinszintjét, reaktiválja a jótékony hatású bélbaktériumokat. Tápanyagai a kalcium, magnézium, foszfor, C-vitamin, béta-karotin, pektin.

Spenót - Rákellenes, vérnyomás-szabályozó, erősíti az immunrendszert, segít a csontok egészségének megőrzésében. Forrása a béta-karotinnak, foszfornak, káliumnak, B6-vitaminnak, vasnak, magnéziumnak, kalciumnak.

Csalán - Vízhajtó, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő. Gazdag káliumban, vasban, C-vitaminban, béta-karotinban.

Spárga - Serkeni a veseműködést, enyhe hashajtó, antibakteriális. Tápanyagai a foszfor, kálium, folsav, béta-karotin, C-vitamin, K-vitamin.

Spirulina alga - Ideális fehérjeforrás, gátolja az öregedést, védi a veséket a gyógyszerek bomlási termékeitől, tumorellenes. Foszforban, káliumban, nátriumban, B3-vitaminban gazdag.

A zöldek rendkívül gazdagok klorofillban, melyet gyakran hívnak a növények "vérének". A klorofill molekulaszerkezete majdnem olyan, mint az emberi véré, annyi különbséggel csak, hogy míg a klorofillban a magnézium a középső atom, a vérben a vas. A szervezetünk ki tudja cserélni a klorofill középső atomját vasra, hogy így vért alakítson ki, és építsen fel. A klorofill segíti a vér sejtjeit, hogy ellássák oxigénnel a test minden részét.

Sajnos a legtöbb ember nem szán elég időt arra, hogy elegendő mennyiségű zöldséget ropogtasson el, így nem tudják meg, hogy azok milyen egészségesek is lehetnének a számukra.

Lúgosítás spirulina és chlorella algákkal

A spirulina és a chlorella egyszerű felépítésű, elsősorban vízben élő növények, testük nem tagolódik gyökérre, szárra és levélre. Algának vagy mikroalgának is szokták nevezni a méretükből adódóan. Az algák több mint 4000 féle vitálanyagot tartalmaznak, ezáltal szuperélelmiszernek minősülnek.

Az algában található klorofill és rengeteg ásványi anyag révén képes a hosszú évtizedek alatt lekötött savraktárak kitisztítására, egyszerre lúgosítja, méregteleníti és vitalizálja a szervezetet. Az alga az egyik leghatékonyabb megoldást jelenti a táplálkozásból származó pH problémákra.

Lúgos környezetben a test visszanyeri az egészséges állapotát, (nincs szükség drága gyógyszerekre, és azok számos negatív mellékhatására a szervezet egészségének visszaszerzéséhez) ezt leggyorsabban a mikroalgák fogyasztásával érheti el.

A testmozgás hiánya, például az íróasztal előtt történő munkavégzés oxigénhiányt idézhet elő az izmok elégtelen vérkeringése révén. Az oxigénhiány következtében tejsav termelődik, ami ugyancsak terheli a sav-bázis háztartást. A mikroalga a létező legjobb oxigéntermelő és szállító tápanyag, így ennek köszönhetően nő testünk oxigénszintje is. Az algákról bővebben > ITT < olvashat.

A mikroalgák a Green Gold Imune, Solar & Lunar, a Green Gold Forever Young Pur, és Mint fő alkotói, lúgosító kémhatású táplálék, ezért rövid idő alatt helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Ezáltal elkezdi felszámolni a kellemetlen tüneteket. A természet egyik vitális anyagaiban legtelítettebb szuperélelmiszerei és kiváló megoldást nyújtanak méregtelenítésre, lúgosításra valamint a szervezet vitalizálásra. A Green Gold termékekről bővebben > ITT < olvashat!

Hozza harmóniába a testét!
Tisztítsa meg, táplálja, regenerálja és vitalizálja!

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Amennyiben a WellStar termékeit használni szeretné,
igényeljen ingyenes konzultációt !

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.