FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Webstar - Laura Webstar Shopping World Wellstarüzlet
Green Gold Imune
A zöld arany
Imune ReNewLife
Sejtfiatalítás

Byas Hair Completer
Hajterápia
Byas
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés Kapcsolat

A STRESSZ, MINT KOCKÁZATI TÉNYEZŐ

A stressz valóban fontos rizikófaktor korunkban. Az egyik legfontosabb indító tényezője a magasvérnyomásnak. Másrészt teljesen ép koszorúserek mellett is képes szívinfarktust kiváltani, különösen akkor, ha valaki még dohányzik is. Szorong, ideges, túlhajszolt, mindezek úgymond "oldására" az egyik cigarettát szívja a másik után. Íme, a "hogyan lehet gyorsan és biztosan szívinfarktust csinálni" pontos receptje! Így kapnak infarktus vagy halnak meg hirtelen 30 év körüli egyébként teljesen egészséges fiatalemberek.

Amióta világ a világ, sohasem volt könnyű az ember élete. Ám a mi korunk kihívásai, nyomorúságai, feszültsége, tempója minden eddigit felül múl. A mai ember általa uralhatatlan terhek és feszültségek között él, kiszolgáltatottnak érzi magát, túlhajszolt, fizikailag és idegileg kimerült. Az Isten nélküliség, a bűn rabszolgaságában vegetáló ember kínjában az egyik rosszat a másikkal próbálja "gyógyítani". A sok rossz karmestere talán leggyakrabban a stressz... Mindezek eredményeként vált a stressz fogalma a közgondolkozás szerves részévé az elmúlt évtizedekben.

Mi a stressz?

Stresszen főleg lelki természetű túlterhelés hatására létrejött feszült, nehezen viselhető, izgalmi állapotot értünk. Ezt inkább kóros stressz nek kellene neveznünk, hiszen a stressz valójában a szervezet normális védekező reakciója. A normális stressz által elindított fo­lyamatok egy konkrét veszélyhelyzetben - a megszokottnál nagyobb fizikai vagy szellemi kihívás (erőpróba) kapcsán, - felkészítik a szervezetet a helyzettel való sikeres szembe­szállásra vagy a menekülésre. A szabályos stressz célja: "fight or fligth", azaz har­colj, vagy menekülj.

A stressz a szervezet készültségi állapota:
biológiai, biokémiai, hormonális folyamatai hirtelen megsokszo­rozzák a szervezet erőit. Az ember "felpörög", nő a teljesítőképessége és a konkrét hely­zettől füg­gően képes leküzdeni az akadályt vagy képes az adott nehézségből kime­nekülni. Normális esetben, ha a kiváltó ok megszűnik vagy eltűnik, a stressz reakciói is leáll­nak és a szer­vezet pillanatok alatt visszatér eredeti nyugodt, kiegyensúlyozott ál­lapotába.
Min­denkinek rá jel­lemző, egyéni stressztűrő képessége van. A stressztűrő képesség azzal az idővel "mérhető", ami alatt a szervezet visszatér eredeti, nyugalmi állapotába.

A kóros stressz

A mai modern élet azonban az emberi szervezet normális reakcióit eltorzította. A stresszt kiváltó tényezők nagyon gyakoriak, tartósak vagy állandóan ismétlődnek. Ezek eredményeként az ember belül ál­landó készültségben van, nem tud soha igazán ellazulni, lecsendesedni, kikapcsolni vagy a nor­mális úton túljutni a feszültség csúcspontján. Az elnyújtott, szinte folyamatos megterhelés köze­pette a szerve­zet el is veszíti az ellazulás képességét és a stressz elmúltával sem tud már megnyu­godni. Ez az állandósult feszültség, állandósult készültség pedig betegségek sorához vezet:
.  alvászavarok,
.  gyo­morfekély,
.  koszo­rúsér görcsök,
.  magasvérnyomás,
.  szívinfarktus,
.  migrének,
.  pánik betegség, stb.

A kóros stressz "pótmegoldásai"

A túlhajszoltság, a "stressz", akármi váltja is ki, ide vezet. Korunk ún. rossz szokásai, - az életmódi bűnök, - mint a dohányzás, az evési kényszer, az alkoholizálás, a túlzott gyógyszerfogyasztás és a drogok sokszor nem mások, mint a stressztűrő képességét kimerített ember próbálkozásai a kóros stressztől szabadulásra. Bármi áron, de végre kioldhassak már!
Miközben az ember ezeket a pótmegoldásokat igénybe veszi, lényegében strucc-politikát folytat: homokos vödörbe dugja a fejét. Ez azonban csak ideig-óráig segít, mert a homokos vödörről hamar kiderül, hogy az egy homokóra , ahonnan előbb vagy utóbb lefolyik a homok, és az önmaga és a problémái elől elbújni próbáló kénytelen lesz látni.
Ezek a "módszerek", - mint a dohányzás, az alkohol vagy a feszültségeink enyhítése folytonos evéssel, - biztosan nem oldják meg sem a stressz kiváltó okait, sem nem növelik stressztűrő képességünket. Ugyanakkor nagyon hamar kiderül róluk, hogy valóságos rabszolgatartók, hiszen ural­kodnak az emberen. Az illető függőségbe kerül; most már parancsol az ivás, a cigaretta, vagy az étel.
Habár sok esetben valóban a túlzott stressz elől menekülő ember lesz ezen életmódi bűnök rabszolgája, sok más esetben még ez a mentsége sem lehet, hiszen kezdődhet függősége indokolhatatlan rossz szokásként is. Például amikor valaki már tinédzser korában rászokik a cigarettára vagy az alkoholizálásra. Először csak kipróbálja, mert nem akar lemaradni a többiektől. Azt hiszi, az a vagány, aki iszik és cigizik...

A stressz "kezelése"

A stressz kezelésére ajánlott különböző relaxációs pszihotechnikák el egészen az agykontrollig nem tesznek több jót a stressz megoldására, mint amikor valaki úgy takarít, hogy a szépen összesöpört szemetet begyűjti a szőnyeg alá. A relaxáció tüneti kezelésként sem megoldás, miközben okkult fertőzés veszélyét is hordozza.

Tinédzser koromból emlékszem egy slágerré vált mondásra. Egyik akkori humoros jelenetekben gyakran szereplő színésznőnk - Lórán Lenke - mondogatta nehéz vagy megoldhatatlannak látszó helyzetekben: "Hogyan is biciklizem én ezt le?"

Akkor még nem is sejtettem, milyen tudományos tartalommal rendelkező tanács ez. A stressz ugyanis elárasztja a szervezetet a katecholaminoknak nevezett belső izgatószerrel, amitől a dinamikus fizikai munka, - mint amilyen a kerékpározás is, - képes megszabadítani. A stressz ellensúlyozására valóban a biciklizés a legjobb, akár szobakerékpáron is. Ilyenkor a szervezet úgy használja fel az összegyűlt katecholaminokat, mint a motor a benzint.

Tehát a mozgás-gazdag életmód a stressz orvosilag ajánlható legjobb megoldása.

Vegye igénybe > Webstar programunkat <, ahol ingyenesen hozzájuthat személyreszabott étrendjéhez és edzéstervéhez!

A Green Gold Solar & Lunar & Pur & Mint termékek megszabadítják a szervezetet a bekerült méreganyagoktól, nehézfémektől, valamint helyreállítják a szervezet savháztartását. Ezáltal a szervezet immunrendszere felépül, és képes lesz saját maga is védekezni a káros behatások ellen. A Green Gold Imune pedig ezen felül - mint a legerősebb antioxidáns, biztosítja a sejtvédelmet is. Ezzel együtt kb. 4000 vitális anyaggal (aminosavakkal, ásványokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, enzimekkel, stb.) látják el testünket, amelyeket az élelmiszereinkből már nem tudunk pótolni, mivel nem tartalmazzák a szükséges mértékben ezeket a létfontosságú elemeket. A Green Gold termékekről bővebben > ITT < olvashat!

A BYAS Alakformáló rendszer és a BYAS Arcápoló rendszer biztosítja a belső és a külső segítséget mindazok számára, akik célzott zsírbontásra, vitális, karcsú külsőre, feszes bőrre, szép hajra, körömre, azaz természetes szépségre vágynak.

Keltse újra életre a fiatalos külső természetes forrását a BYAS segítségével!


Hozza harmóniába a testét!
Tisztítsa meg, táplálja, regenerálja és vitalizálja!

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Amennyiben a WellStar termékeit használni szeretné,
igényeljen ingyenes konzultációt !

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.