FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Webstar - Laura Webstar Shopping World Wellstarüzlet
Green Gold Imune
A zöld arany
Imune ReNewLife
Sejtfiatalítás

Byas Hair Completer
Hajterápia
Byas
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés Kapcsolat

PÉNZÜGYI INTELLIGENCIA

A pénz boldogít? Vagy nem minden? A pénz csak közvetítőelem, egy átviteli eszköz. Mégis korunkban egy mérce, amely alapján korlátaink képződnek, amelynek segítségével vásárolhatunk, kaphatunk, adhatunk, változtathatunk valamit tulajdonunkon. A pénzügyileg művelt ember kezéből nem kifolyik a pénz, hanem megsokszorozódik hatására. Tudásunk a jövő befektetése.

Ha pénzről van szó, az embereket két dolog foglalkoztatja: a veszteségtől való félelem és törekvés a legnagyobb haszon elérésére. Ha befektetésről beszélünk, azt viszont mindenki másként ismeri, és másként is értelmezi. Annyit azért elismerünk már, hogy a tanulópénzt jó lenne elhagyni és a veszteséges döntéseket nyereségesre kellene váltani.

De minek kell történni ehhez? Kitől lehet megtanulni a nyerési stratégiákat? Kire kellene hallgatni, vagy ki segíthet egy fontos döntés előtt? Ki mit tud a pénztermelés lehetségeiről és technikájáról?

Milyen "médiapartnerekre" hallgat ma az emberek többsége? Csak az útba esőkre gondolva: TV reklámok, rádió reklámok, ingyenes reklámújságok, szórólapok, óriásplakátok, a szomszéd véleménye, az ismerős kitalált története, a hallottam a villamoson című fél füllel meghallott biztos hír. És mennyit hoztak ezek a médiumok eddig a kasszába? Inkább ne firtassuk.

Nincs könnyű helyzetben az, aki tényleg a fenti reklámeszközökből tájékozódik. Mert milyen befektetésekre gondolhatunk? Első hallásra biztosan a pénz jut mindenki eszébe. Értéket csak többlet pénz elállításaként képzelünk el. Mint ahogy a tőzsde hallatán csak a veszteségre gondolunk.

Egy hálózati értékesítési rendszer hallatán azonnal a piramisjáték szindróma jut az emberek eszébe. Sőt, ha valaki külföldön alapít céget törvényesen, már is rásütik a pénzmosás és adócsalás feltételezett vádját.

Miért?
Ki égette be a memóriánkba ezeket a butaságokat? Ha a médiára vagy a gyorsan, munkanélkül meggazdagodni vágyó, majd csalódó "mlm-jelöltekre" tippelnek, akkor közel járnak hozzá.


De a pénzügyi alapismeretek hiánya is hozzájárul.. Nem megbántásként kell ezt felfogni, hiszen tudjuk, hogy sokba kerül ez nekünk. Minden nap megfizetünk valahol ezért. És mindaddig fizetjük a tanulópénzt, amíg meg nem tanuljuk az eligazodást.

A középosztály "mókuskerekéből" másképp lehetetlen kitörni.
A közhiedelemmel ellentétben a középosztály pénzügyileg nagyon veszélyes helyzetben van. Elsősorban azért, mert egyetlen bevételi forrása a munkáltatójától kapott fizetése, amelyet, még ha nő is, párhuzamosan egyre magasabb adók terhelnek. Továbbá azért, mert pénzügyi intelligencia hiányában az így megkapott fizetés egy részét nem "eszközökbe" (az idő múlásával további jövedelmet biztosító befektetésekbe) fekteti, hanem szinte kizárólag fogyasztási javak - igen gyakran hitelfelvétellel történő - megvásárlásába. Ez utóbbiakkal ráadásul még további kiadásokat és adóterheket termel. Úgyannyira, hogy bizonyos számítások szerint a legtöbb alkalmazott januártól májusig az adójáért dolgozik. Így a középosztály esetében a család "eredmény kimutatásában" a bevételi oldalon legtöbbször egyetlen forrás áll, a fizetés, a másik oldalon pedig egyre növekvő számú és nagyságrendű, szűnni nem akaró kiadás. Nagyon helytelenül.

"Ha nem tudod kitalálni, miként teremtsd elő a megélhetésedre valót,
akkor másoknak dolgozhatsz egész életedben."

A pénzügyi intelligenciát nem tanítják az iskolákban, még az egyetemeken sem nagyon. Az emberi psziché olyan rejtett dimenziója ez, amelyet a lehető legmélyebben meghatároz az otthonról hozott szülői minta és a kultúra.

A pénzügyi intelligencia - az érzelmi intelligenciának szinte ikertestvéreként - elsősorban egy szemléletmódot és viszonyulást, másodsorban pedig nagyon konkrét gyakorlati jártasságot jelent: a pénzügyekkel való bánásnak olyan kreatív és intelligens módját, amelynek eredményeképpen nem mi dolgozunk a pénzért, hanem a pénz dolgozik nekünk. Bármilyen szakmában, szakterületen dolgozzék is az ember, pénzügyi intelligenciáját folyamatosan növelnie kell.

"Az emberek azért küszködnek anyagi gondokkal, mert éveket töltenek az iskolában anélkül, hogy egyetlen szót is hallanának arról, miként kell bánni a pénzzel. Azt még megtanulják, hogyan dolgozzanak a pénzért, azt viszont nem, hogyan dolgoztathatják a pénzt saját előnyükre" - mondja Robert T Kiyosaki befekteto, író, üzletember és motivációs tréner, A Gazdag papa, szegény papa, a CASHFLOW négyszög, és további 17 sikeres könyv szerzoje.

"A pénzügyi képzés hiánya iskoláinkban megkönnyíti egyes gátlástalan emberek, akár két párt választott tisztviselőinek is, hogy törvényesen lopjanak a gyanútlan tömegektől."

"Ha az ember egy szegény vagy középosztálybeli valóságból akar átlépni egy gazdag valóságba, az sok tekintetben olyan, mintha bal kézzel tanulnál enni, miután éveken át jobb kézzel ettél. Nem nehéz átszokni, bárki képes rá, ha kitartóan gyakorolja - mégsem egyszerű."

"Sok nagyon gazdag ember a szabadidejében gazdagodott meg. Ha tehát állásban vagy, mert pénzügyi kötelezettségeid vannak, tartsd meg az állásodat, de használd ki jobban a szabadidődet. Mialatt a barátaid golfoznak, horgásznak, sportközvetítéseket néznek a tv-ben, elkezdheted részidős vállalkozásodat."

"Megfelelő MLM képzettséggel és felkészültséggel megemelheted a pénzügyi intelligencia hányadosodat és meglovagolhatod a háborgó hullámokat, hogy elszegényedés helyett inkább meggazdagodj. Képzettséged révén - a problémák megoldására rátalálva, még meg is gazdagodhatsz. Kuporgatással is meggazdagodhatsz, de ki akar gazdag olcsójános lenni?"

Van más lehetőség is, mint alkalmazottként élni, minimális fizetésért, kiszolgáltatva - persze, nem mondom hogy ez a könnyebb út. Viszont a másikat, az alkalmazottit már ismerem és nem kérem.

"A jövedelmed azzal arányos, hogy hány ember életére vagy hatással."

Ha szeretné megtanulni mindazt, amit a középfokú és felsőoktatásban nem tanítanak, és szeretné alkalmazni a pénzügyi intelligencia alapszabályait a való életben, akkor mindezt a Wellstar tanácsadójaként, remek képzéseken elsajátíthatja.

Ha bármit el akar érni az életben, ami több annál, mint amije most van, akkor változtatnia kell, meg kell tanuljon és tennie új dolgokat.

A pénzügyi intelligencia fejlődésével együtt fel fogja ismerni, hogy a személyes szabadságához - a lelki bőséghez - vezető út az anyagi függetlenség, mégpedig passzív jövedelemszerzéssel. Passzív jövedelem minden olyasmi, amiért nem dolgozunk éppen aktívan, de az összeg "ott ketyeg a bankszámlánkon". A passzív jövedelemért is megdolgoztunk valamikor, tehát nem munka nélkül szerzett, és főleg nem valamiféle fekete pénzről van szó!

Attól, hogy még nem találta meg az Ön számára elfogadható utat, attól még a multi level marketing ugyanaz marad, ami: a kis emberek nagy lehetősége a felemelkedésre.

"Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: Három. A tanulság: Attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg."

"A szenvedély energiát visz az életbe. Ha meg akarsz valamit szerezni, gondold végig; miért szereted, amit akarsz, és miért gyűlölöd, hogy nem a tiéd, amit meg akarsz kapni. Ha ezt a két gondolatot egyesíted, lesz elegendő energiád, hogy felállj a székről, elindulj, és megszerezd magadnak azt, amire vágysz."

Az üzleti lehetőség az Ön számára is adott. A rossz hír az, hogy amíg bele nem teszi a személyiségét, az idejét, munkáját, kitartását, addig csak egy lehetőség marad. Sajnálom.

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.