FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Webstar - Laura Webstar Shopping World Wellstarüzlet
Green Gold Imune
A zöld arany
Imune ReNewLife
Sejtfiatalítás

Byas Hair Completer
Hajterápia
Byas
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés Kapcsolat

ÖNMEGVALÓSÍTÁS - BELSŐ HARMÓNIA - LELKI EGYENSÚLY

Testünk nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része, a lélek nincs megfelelő állapotban. Ha lelkünket problémák, gondok gyötrik, az egy ideig tűr, s mint mikor a mérleg egyik nyelve túlterhelődik, kibillen egyensúlyából, s kileng az egyik irányban. Adott esetben ez az irány határozottan rosszat jelent, és az csupán a súly nehézségétől, tehát a problémák jellegéből és milyenségéből adódik, hogy mekkora is lesz ez a "kilengés", vagy nevezzük inkább lelki egyensúly felborulásának.

Mindannyian vágyunk arra, hogy megvalósítsuk vágyainkat. Néha ezek a vágyak összhangban vannak az adottságainkkal, néha azonban távolabb állnak a realitástól. Sokszor nehéz szétválasztani ezeket a vágyakat a "valódi" céloktól és megtalálni az egyedi utunkat, azt ahol önmagunk lehetünk, ahol kibontakozhatnak a bennünk lévő adottságok. Önmagunk megvalósítása nem irreális vágyak kergetését jelenti.

Az önmegvalósítást egy virághoz lehetne hasonlítani: a magban minden benne van, amivé válik a virág, magában rejti a tulajdonságait, de sokszor nem tudjuk, hogy milyen virág is nyílik belőle, ha nem ismerjük a magot. Az önmegvalósítás nem egy mindent vagy semmit jellegű történés, hanem folyamat jellegű.

Ezoterikus körökben is alkalmazzák az önmegvalósítás szót, pedig oda valószínűleg az angol kifejezés (self-realization) tükörfordításaként került. Az ön-megvalósítás ebben az értelemben egyfajta pszichikai kiteljesedést, lelki kibontakozást, harmóniát jelent, talán a jobb életminőség aktív megéléseként értelmezhetnénk. Az önmegvalósítás nem más, mint céljaink közül azoknak a céloknak az elérése, amelyek  boldoggá tesznek, amelyek irányt és értelmet adnak életünknek.

Az életminőség -, mint fogalom sajnos nem mindig jól értelmezett a társadalom nagy része számára. Sokan el vagyunk foglalva azzal, hogy minél több anyagi javat megszerezzünk, amivel tulajdonképpen nincs is probléma, hiszen ez a létbiztonságot szolgálja, amely nélkül ma már nagyon nehezen lehet megélni. A probléma csupán akkor van, ha elfelejtjük, hogy nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem a tárgyak vannak értünk. Kényelmünket szolgálják, megkönnyítik életünket.

De mit érnek a tárgyak, az anyagiak, ha nem tudunk teljes, kiegyensúlyozott életet élni?

A jó életminőség fogalomkörébe  beletartozik:

 • harmóniában vagyunk környezetünkkel, a körülöttünk élő emberekkel, családunkkal,
 • képesek vagyunk jó döntéseket hozni,
 • tudjuk, mi tesz minket boldoggá,
 • el tudjuk érni céljainkat,
 • meg tudjuk valósítani önmagunkat
 • képesek vagyunk olyan jellemvonásokat elsajátítani, ami segít, hogy olyan emberré váljunk, akik lenni szeretnénk,
 • tudjuk, miből nyerhetünk energiákat, melyekkel feltöltődhetünk,
 • tudunk krízishelyzeteket kezelni,
 • konfliktusokat megoldani,
 • problémákkal megbirkózni,
 • szeretni önmagunkat és a körülöttünk élő, számunkra fontos embereket.

A példák még sokáig sorolhatók, egyéni igényeinktől függ, de minden egyes pont valamiben egyezik: a lelki jólét az életünk magas színvonalához elengedhetetlen.

Mi segíti elő a lelki egyensúlyunkat?

A lelki egyensúly eléréséért nagyon sokat kell dolgozni, mint oly sok mindenért az életben. Nehézséget jelent, hogy a befektetett munka olykor fájdalmas, megrázó, de mindenképpen célravezető. A kemény munka meghozza gyümölcsét.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy az utcán járva, az emberek arcát figyeltük. Ha jól megnézzük, láthatjuk az arckifejezéseken, reakciókon, hogy kik azok az emberek, akik egyensúlyban élnek. Egyszerűen egyfajta megmagyarázhatatlan "ragyogás" látszik rajtuk, kellemes benyomást keltenek, jó rájuk nézni. Ez a szépségnek egy olyan formája, mely nem követ divatirányzatot, mégis sokkal gyönyörködtetőbb, mint bármilyen smink vagy frizura.

Mit tehetünk a saját pszichénk, közérzetünk jobbá tételéért? Csak néhány példa:

 • A tiszta, rendezett környezet létrehozása segít a jobb közérzet elérésében.
 • Kiegyensúlyozott étrendünk rendkívül nagy szerepet töltenek be, kapcsolatban állnak a lélekben játszódó folyamatok lezajlásakor.
 • Megfelelő időbeosztással-megelőzhetjük az "összecsapnak a fejem fölött a hullámok" effektust.
 • Rendszeres testmozgással az egészségen kívül endorfint (boldogság-érzetért felelős hormont) szabadítunk fel
 • Stresszt okoz, ha nem tudjuk, hol a határ: ne terheljük túl magunkat
 • Kikapcsolódást jelentő tevékenységekre szükség van. Meditáljunk, relaxáljunk, játszunk, olvassunk...találjuk meg azt a tevékenységet, mely segít a kikapcsolódásban, boldogságot okoz.
 • Napi minimum 8 óra alvás elengedhetetlen a regenerálódáshoz.
 • Tanuljunk, tájékozódjunk. Minél több ismeretet szerzünk meg valamivel kapcsolatban, annál hatékonyabbak leszünk a problémák megoldásakor.
 • Törekedjünk nyitottságra az emberi kapcsolatainkban. Jó érzés másokat szeretni és tudni, hogy velünk is törődnek, szeretnek minket.

A mai gazdasági helyzet nem igazán kecsegtető és hatalmas kihívások elé állít minden korosztályt. Mégis harcolnunk kell, hogy egyszer, sok harc után végre azt a munkát végezhessük, azt az életet élhessük, amiben kiteljesedhetünk, és ezáltal boldogok lehetünk. Álmodni érdemes és kell is, mert akik nem mernek álmodni, azok valószínűleg soha nem is fognak semmit elérni. Kell nagyot álmodni, de csupán álmodni nem elég, az álmokért dolgozni kell, még ha sokáig úgy is látszik, hogy sikertelenség a jutalom.

Bármihez is érzünk tehetséget magunkban, tartozunk magunknak egy, vagy több eséllyel, hogy kipróbáljuk, mire vagyunk hivatottak. Sajnos nagyon sok tehetséges ember marad örök életében a félhomályban és éli le boldogtalanul az életét, mert nem merte megmérettetni magát, vagy lebeszélték az álmairól, vagy csak addig halogatta a döntést, amíg késő lett. Hinnünk kell magunkban.

Igyekezzünk megnyerni családunkat, szerelmünket, barátainkat, hogy segítsenek bennünket az önmegvalósítás rögös útján, még akkor is, ha ők maguk nem hisznek abban, amiben mi hiszünk. Higgyenek bennünk, álljanak mellénk, amikor elfáradunk, vagy épp a feladás szélén állunk.

Dolgozni, kitartani egy szebb, jobb és boldogabb jövőért érdemes.

Adjon lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adjon lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni egy versenyt, ha nincs bátorsága odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznie, ha nincs bátorsága harcolni.

Ha van bennünk valami, akkor azt tudja meg a világ, hogy öregkorunkra ne legyen annyi minden, amiért kesereghetünk, hogy ezt is kihagytuk. Az önmegvalósításnak különböző formái, módjai lehetnek. De nincs annál nagyon vétség önmagunkkal szemben, mint amikor nincs igazi életcélunk, mástól várjuk a megoldást saját problémáinkra, nem teszünk önmagunkért semmit sem, hanem csak létezünk, vagy hagyjuk, hogy arra sodorjon az élet szele, amerre akar.

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.