FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Webstar - Laura Webstar Shopping World Wellstarüzlet
Green Gold Imune
A zöld arany
Imune ReNewLife
Sejtfiatalítás

Byas Hair Completer
Hajterápia
Byas
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés Kapcsolat

EVÉSZAVAROK-BULIMIA-ANOREXIA

Manapság, különösen a jóléti államokban, ahol nem jelent problémát hozzájutni az ételhez, egyre többen küzdenek étkezési zavarokkal. Étkezési zavarról abban az esetben beszélhetünk, ha valaki a táplálkozása felett elveszti az egészséges kontrollt. Ennek két leggyakoribb megnyilvánulási formája a bulimia (farkas éhség) és az anorexia (kóros soványság).

BULIMIA esetében az étkezés feletti kontrollvesztés falási rohamok formájában jelentkezik. Az illető a munkahelyén és nyilvános helyeken látszólag jól érzi magát, és mikor hazaér, úgy oldja a benne felgyülemlett feszültséget, hogy belfalja a hűtő tartalmát. Ilyenkor képes egyszerre akár 8-10 ezer kalóriát is bevinni a szervezetébe, képtelen abbahagyni az evést. Ezek után bűntudata támad, és kihányja, amit megevett. A bulimiások gyakran az ön-hánytatás mellett rendszeresen szednek hashajtót, vízhajtót. A kompenzáló módszereket hetente többször, a hányást súlyos esetekben naponta többször alkalmazzák. Hányási technikájuk "kifinomult". Pontosan tudják, hogy milyen szilárdságú ételhez mennyi folyadékot kell inni, hogy könnyedén ki tudják hányni, és arra is figyelnek, hogy az étkezés után záros határidőn belül, még mielőtt elkezdene felszívódni az étel, megszabaduljanak tőle. Betegségü ket ügyesen titkolják környezetük előtt. Észrevétlenül tűnnek el az asztal mellől, és rövid idő alatt, halkan hánynak, így gyakran a közvetlen családtagok számára sem keltenek feltűnést. Mindemellett a bulimiások általában normál testalkatúak, tehát nem merül fel az étkezési zavar gyanúja.

ANOREXIA esetén a probléma hamarabb szembetűnővé válik, hiszen a kóros lesoványodásra felfigyel a környezet, csak éppen maguk az érintettek nem látják reálisan testképüket. Nem esznek, mert félnek attól, hogy meghíznak. Folyamatosan számolják a szervezetükbe kerülő kalóriaértéket (általában fejből tudják), amely kóros esetben naponta 500 kcal alatt marad. Ha mégis "túlzásba esnének", akkor a bulimiásokhoz hasonlóan meghánytatják magukat és hashajtóznak. A táplálékmegvonás dominál életükben. Az eléjük tett étel nagy részét otthagyják vagy kidobják, különböző kifogásokat keresve magyarázatképpen. Az anorexiások a folyamatos diéta mellett különféle zsírégető testmozgásokat is végeznek, gyakran naponta vesznek részt kardioedzéseken. Társadalmi megítélésük eleinte kedvező, mert mindenki elismeri, hogy milyen jó formában vannak, ezáltal sikeresebbnek érzik magukat, majd egész életük az étkezés körül kezd forogni, mert azt gondolják, a siker kulcsa az ételmegvonás. Egy idő után túlzottan kontrollálják étkezésüket, és betegesen lefogynak, de testképzavaruk miatt még ekkor is kövérnek látják magukat.

Az étkezési zavarok mögött rejlő okokat évek óta kutatják a szakemberek. Többféle elmélet létezik, egy biztos: lelki probléma áll a háttérben.

Az étkezési zavarok másik komoly okának tartják a szakemberek, hogy az utóbbi évtizedekben a média rendkívül sovány és sikeres "ideális nő" képét vetíti a fiatal nők, lányok s még a Barbie babával játszó gyerekek elé is, akik könnyen párhuzamot vonnak e két jelző között: aki sovány, az sikeres és ettől persze boldog - gondolják. Csakhogy sokan áldozattá válnak az idillikus kép eléréséért folytatott küzdelemben. E pszichés ráhatás könnyen előidézhet testképzavart, vagyis az érintett kövérebbnek látja magát, mint amilyen, ezért bűntudata támad az evéstől. - A testképzavarból eredő túlsúlyfóbia többnyire hangulatzavaros állapotban alakul ki.

A táplálkozási zavarok következtében különböző testi szövődmények alakulhatnak ki, hiszen a betegekre jellemző magatartás rendkívüli mértékben megterheli a szervezetet.

Gyomor-bél rendszeri zavarok: gyakori az evés utáni teltség- és puffadtságérzés, székrekedés, hasi fájdalom. A hirtelen nagy mennyiségű étel befalása akár gyomorrepedést is okozhat. A hashajtók rendszeres szedése véres hasmenést, ödémát eredményezhet.

Szájüreg és fogak: hányáskor a gyomorból feljövő sav marja a fogzománcot és a fogínyt. Ezért gyakran elsőként a fogorvosok veszik észre a problémát. A hányástól sokszor megduzzad az állkapocs alatti nyálmirigy.

Szív-ér rendszeri szövődmények: a csökkent folyadékfelvétel következtében kiszáradás, az elektrolit-háztartás zavara és következményes mellkasi fájdalom, szívritmuszavar alakulhat ki. Előfordulhat lábikragörcs, vagy szívmegállás is, mert a kálium elvész a szervezetből.

Nőgyógyászati szövődmények: anorexia esetében gyakori a menstruáció elmaradása és a következményes meddőség. Bulimiánál sem ritka a szabálytalan menstruációs ciklus. Előfordulhat szülési komplikáció és magzatfejlődési rendellenesség.

Ortopédiai szövődmények: főleg az anorexiásoknál az ásványianyag- és vitaminhiány miatt gyakori a csontritkulás, és ebből adódóan csonttörések alakulhatnak ki.

Bőrgyógyászati szövődmények: a vízhiány miatt a bőr, a szájszélek szárazak, berepedezettek, fertőzésekre hajlamosabbak.

Más testi szövődményekhez is vezethetnek a táplálkozási zavarok: vérszegénység, pajzsmirigy-működési zavarok, veseelégtelenség stb. Az anorexia súlyos esetben halálos lehet, hiszen az élettani funkciókat veszélyezteti. Egy bizonyos határon túl már csak infúzióval lehet életben tartani a beteget.

Betegség vagy Úri nyavalya?

A bulimia és az anorexia nagyon komoly betegségek, nem szabad félvállról venni őket! Éppoly nehéz kigyógyulni belőlük, mint az alkoholizmusból vagy más függőségből, ezért szakszerű kezelést, terápiát igényelnek, mely olykor több évig is eltart.

A terápia elsődleges célja a tápláltsági állapot rendezése, normális étkezési szokások újratanulása, súlycsökkentő viselkedésformák megszüntetése és helyette egészséges, nem túlzott mértékű testedzési formák kialakítása, a testsúllyal való túlzott foglalkozás, aggódás megszüntetése. A módszerek kiválasztását a beteg állapota, a betegség kialakulásához vezető okok és a fenntartó tényezők határozzák meg.

Nagyon fontos, hogy aki tapasztalja magán az étkezési zavarok valamely tüneteit, forduljon orvoshoz, még akkor is, ha úgy érzi, nem beteg!

A Green Gold Solar & Lunar & Pur & Mint termékek szabályozzák az emésztést, regenerálják a bélrendszert, megszabadítják a szervezetet a bekerült méreganyagoktól, nehézfémektől, valamint helyreállítják a szervezet savháztartását. Ezáltal a szervezet immunrendszere felépül, és képes lesz saját maga is védekezni a káros behatások ellen. A Green Gold Imune pedig ezen felül - mint a legerősebb antioxidáns, biztosítja a sejtvédelmet is. Ezzel együtt kb. 4000 vitális anyaggal (aminosavakkal, ásványokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, enzimekkel, stb.) látják el testünket, amelyeket az élelmiszereinkből már nem tudunk pótolni, mivel nem tartalmazzák a szükséges mértékben ezeket a létfontosságú elemeket. A Green Gold termékekről bővebben > ITT < olvashat!

A Kineto hosszan tartó, magas energiaszintet biztosító, 100%-ban természetes, doppingmentes, ízletes vitál ital. Sportolóknak és mindenki másnak, akiknek szüksége van fizikai teljesítményének maximumára. Kombinálja a természet legértékesebb energiahordozóinak hatóanyagait! Bővebbet > ITT < olvashat!

A Genio 100% természetes, innovatív agyserkentő, tanulók, szellemi munkát végzők számára. A modern kor emberének, ha szüksége van szellemi teljesítménye és kreativitása maximumára. A Cholin, az agyi működéseket fokozó lecitin-összetevő regenerálja az agyi idegpályákat, a bogyós gyümölcsök pedig rengeteg bioflavonoidot tartalmaznak. Bővebbet > ITT < olvashat!

A BYAS Alakformáló rendszer és a BYAS Arcápoló rendszer biztosítja a belső és a külső segítséget mindazok számára, akik célzott zsírbontásra, vitális, karcsú külsőre, feszes bőrre, szép hajra, körömre, azaz természetes szépségre vágynak.

Keltse újra életre a fiatalos külső természetes forrását a BYAS segítségével!


A rendszeres sport feszesebbé teszi a bőrt. Ha szeretne a narancsbőrtől megszabadulni, végezzen kifejezetten zsírégető, aerob tevékenységet és ügyeljen a megfelelő, zsírégető pulzusszámra. A Webstar program segítségével már nem is kell elmenni otthonról ahhoz, hogy a saját személyi edzőnk révén - ingyenesen -kaphassunk egy személyreszabott, otthon végezhető edzőprogramot. Ha mindez bővebben is érdekli, kattintson > IDE <.

Hozza harmóniába a testét!
Tisztítsa meg, táplálja, regenerálja és vitalizálja!

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Amennyiben a WellStar termékeit használni szeretné,
igényeljen ingyenes konzultációt !

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.