FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Webstar - Laura Webstar Shopping World Wellstarüzlet
Green Gold Imune
A zöld arany
Imune ReNewLife
Sejtfiatalítás

Byas Hair Completer
Hajterápia
Byas
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés Kapcsolat

DEPRESSZIÓ

A depresszió elnevezés egy sokak által megtapasztalt érzelmi vagy hangulati állapotra utal. Mindenkinek vannak pillanatai, amikor levert vagy szomorú, de ezek az érzések többnyire nem tartanak túl sok ideig. Ezzel szemben, a súlyosan depressziós emberek komolyan betegek. A betegség nem csupán hangulatukat érinti, hanem egy sor egyéb normális testi funkciójukat.

A depresszió a hangulati-érzelmi élet zavara, melyre alapvetően a gátoltság jellemző. Alaptünet az érdeklődés és az örömre való képesség csökkenése, negatív gondolkodási séma, az energia csökkenése, mely fáradékonysághoz, csökkent aktivitáshoz vezet. Az alaptüneteken túl gyakori a koncentráció és a figyelem csökkenése, a memóriazavar, az önbizalom és az önértékelés csökkenése, a bűnösség és értéktelenség érzés, a jövőt illető pesszimizmus, önsértések, öngyilkossági gondolatok, étvágy- és alvászavar. Magyarországon a depresszió élettartam-előfordulása 15%. Leggyakoribb 15-19 éves és 45-50 éves életkorban.

Kinél és hogyan alakulhat ki depresszió?

Klinikai kutatások igazolják, hogy több tényező is közrejátszhat a depresszió kialakulásában, melyek leginkább a biológiai és a pszichoszociális tényezők köré csoportosíthatók. Minél több tényező van egyszerre jelen, annál valószínűbb a depresszió kialakulása. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos tényezőt, melyek a depresszió kialakulásában játszhatnak szerepet:

  • Depresszió előfordulása a családban.
  • Nehéz, traumákkal teli gyermekkor, fizikai vagy szexuális bántalmazás, a szülők korai elveszítése.
  • Nőknél kétszer olyan gyakori a depresszió előfordulása, mint férfiaknál.
  • Veszteségek: egy szeretett személy elveszítése, a munkahely megszűnése vagy nyugdíjazás.
  • Nagyobb lelki megterhelést, stresszt jelentő élethelyzetekben.
  • Súlyos testi betegségek fennállásakor vagy krónikus testi rokkantság esetén.
  • Pszichoaktív szerek (gyógyszerek, drogok) használata.

Tünetek a mindennapi életben

Testi tünetek

A depressziós ember napi tevékenysége, aktivitásának mértéke csökken. Testi fáradtságot, testi gyengeséget érez, mozgása nehézkessé válik és fáradékonyabb. Egyes esetekben étvágytalanság jelentkezhet, amely jelentős, feltűnő testsúlycsökkenéshez is vezet. Másoknál ennek ellenkezője - a megnövekedett étvágy és testsúlygyarapodás is lehet jellemző. A depresszióban szenvedő ember gyakran alvászavarral is küzd: elalvási nehézségei vannak, éjszaka gyakran felébred, ami után nehezen alszik el újra. De jellemző lehet a túl sok, 10-12 óra alvás is.

A gondolkodásban fellépő változások

A beteg azt érezheti, hogy már nem tud hatékonyan tanulni, fontos dolgokat felejt el, nehezére esik a munkájára koncentrálni. Bizonyos dolgokban nehezére esik dönteni, a döntéshozatali helyzeteket kerüli. Súlyos depressziós állapotban a személy elveszítheti a valósággal való kapcsolatát, szélsőséges esetben téveszmék vagy hallucinációk is jelentkezhetnek. Az életnek nem már látja értelmét, és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok is megjelenhetnek.

Az érzelmi életben megjelenő változások

A depresszióban szenvedő ember elveszíti érdeklődését olyan tevékenységek iránt is, melyeket korábban szívesen végzett. A szexuális élet iránti érdeklődése csökken, értéktelenség érzés, reménytelenség és bűntudatérzés jelentkezhet. Ingerlékenyebb, türelmetlenebb, és gyakrabban lesz dühös is. Magányosnak érzi magát, és kilátástalannak látja helyzetét, sokszor minden ok nélkül elérzékenyül, elsírja magát.

A viselkedésben fellépő változások

A depressziós ember gondolkodása és beszéde monotonnak hat. De ennek ellenkezője is fennállhat: a személy nem tud egy helyben sokáig megmaradni, fokozottan nyugtalan (pl. kezét tördeli, haját tépkedi, arcát kaparja sebesre). A depresszióban szenvedő ember a társas élettől elzárkózik, visszavonul magányába. A teendők elvégzését (napi tisztálkodást, ház körüli teendőket, számlák befizetését) gyakran halogathatja, elhanyagolja. A depressziós, nyomott hangulat feloldásának érdekében a személy nagymértékű alkohol-, gyógyszer- vagy drog fogyasztására szokhat rá.

Egyre több ember, egyre gyakrabban tapasztalja meg a kiégés érzését. Úgy érzik, hogy az utolsó cseppig felemésztették a tartalékaikat, és ez messzemenően meg is felel a valóságnak.

Olyan egyszerű az egész, mint a kocsinál az olaj utántöltése. Ha nem töltjük utána időben az olajat, a motor tönkremegy, és nagyon drága lesz a javítás, pedig pár száz forintért minden benzinkútnál meg lehetne oldani a problémát, így az tulajdonképpen nem is probléma. A kocsijával kapcsolatban mindenkinek van annyi esze, hogy megtegye, amit kell. Csak a testünk esetében nincs ennyi eszünk, mert azt nem adhatjuk el használtan, ha már tönkretettük vagy nem tudjuk, milyen egyszerűen segíthetünk neki.

A helytelen táplálkozás (ami sokszor előttünk is rejtve marad -műtrágyázások, gyomírtószerek, génmanipulációk) hiszen a tömeggyártás és tömegtermelés korát éljük, a mozgásszegény életmód, a gyors tempó okozta állandó szorongás és félelem a szervezetre rengeteg sav és méreganyag terhet ró.
Egyensúly csak akkor lesz, ha a mérgeket és savakat semlegesítjük (ha már a kiváltó okokat nem is mindig tudjuk).

Egyre több embert kínoz állandó ingerültség, és emiatt a legkisebb ok is elég nekik ahhoz, hogy elveszítsék az önuralmukat. Ez a test túlsavasodásának egyik mellékhatása, mert a nagy mennyiségű felgyülemlett sav folyamatosan ingerli a szimpatikus idegrendszert, túl sok adrenalin és tiroxin választódik ki, ami agresszivitást és önuralomvesztést eredményez. A szimpatikus idegrendszer szabályozza az éberséget és a reakciókészséget. Ha az állandó savinger folyamatosan a lehető legnagyobb teljesítményre ösztönzi a szervezetet, nem biztosított a természetes nyugalmi szakaszok előfeltétele. Ezért a túlsavasodott emberek gyakran arról panaszkodnak, hogy nincs elég energiájuk, ugyanakkor állandó belső nyugtalanság gyötri őket.

A túlsavasodott emberek gyakran arról panaszkodnak, hogy nincs elég energiájuk, ugyanakkor állandó belső nyugtalanság gyötri őket. A test túlsavasodása miatt nemcsak a teljesítőképesség, hanem a terhelhetőség is jelentősen csökken, és hirtelen kedélyállapotváltozások fenyegetik az embert.

A depresszió sokszor a kimerültség, a stressz, a szorongás, a pánik okozta savak és mérgek miatt legyengített védekező rendszer, immunhiányos válasza.

A depresszió kezelése

Mai tudásunk szerint a depresszió pszichoterápiás kezeléssel jól gyógyítható.
Depresszió nincs, amikor testünk egyensúlyban van. A kiegyensúlyozott szervezet jól érzi magát és jól gondolkodik. A kiegyensúlyozott test-lélek és szellem megküzd a kihívásokkal és egészségben, magas energiaszinten és életerőben tart minket.

A Green Gold Solar & Lunar & Pur & Mint termékek megszabadítják a szervezetet a bekerült méreganyagoktól, nehézfémektől, valamint helyreállítják a szervezet savháztartását. Ezáltal a szervezet immunrendszere felépül, és képes lesz saját maga is védekezni a káros behatások ellen. A Green Gold Imune pedig ezen felül - mint a legerősebb antioxidáns, biztosítja a sejtvédelmet is. Ezzel együtt kb. 4000 vitális anyaggal (aminosavakkal, ásványokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, enzimekkel, stb.) látják el testünket, amelyeket az élelmiszereinkből már nem tudunk pótolni, mivel nem tartalmazzák a szükséges mértékben ezeket a létfontosságú elemeket. A Green Gold termékekről bővebben > ITT < olvashat!

Ha valaki rendszeresen sportol, az olyan mintha hatékony gyógyszert szedne depresszió és stressz ellen - mellékhatások nélkül. Sport hatására úgynevezett opiátok szabadulnak fel az agyban, amelyek eufolizálnak és csökkentik a fáradtságérzetet és a fájdalom érzetet. A tanulmányok tömkelege és a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszeres testedzés véd a stressz ellen és csökkenti szorongást és a depressziót. A testedzés által olyan folyamatosan fenntartott "gyógyító" stresszt idézhetünk elő, amely előkezeli agyunkat az élet kivédhetetlen stresszeivel szemben és megvéd minket. A Webstar program segítségével már nem is kell elmenni otthonról ahhoz, hogy a saját személyi edzőnk révén - ingyenesen -kaphassunk egy személyreszabott, otthon végezhető edzőprogramot. Ha mindez bővebben is érdekli, kattintson > IDE <.

Ne feledje, csak ez az egy élete van és hogy milyen minőségben éli, az csak Önön múlik.
Ez nem idő, és nem pénz kérdés. Ön dönt, hogy élni vagy éldegélni akar!

Hozza harmóniába a testét!
Tisztítsa meg, táplálja, regenerálja és vitalizálja!

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Amennyiben a WellStar termékeit használni szeretné,
igényeljen ingyenes konzultációt !

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.