FŐOLDAL KAPCSOLAT MEGRENDELÉS


 

 

 


Méregtelenítés Lúgosítás Tápanyagpótlás Gyógynövények Vitálanyagok
Mikroalgák Webstar - Laura Webstar Shopping World Wellstarüzlet
Green Gold Imune
A zöld arany
Imune ReNewLife
Sejtfiatalítás

Byas Hair Completer
Hajterápia
Byas
Alakformálás
BYAS
Szépségápolás
Érdekességek Tapasztalatok Megrendelés Kapcsolat

ASZTMA helyett TISZTA LÉGZÉS

A légzés az életet jelenti. A légzés a belégzés és a kilégzés folyamata. Általa a szervezet az energiatermeléshez szükséges oxigént veszi fel, illetve e termelés során felszabaduló szén-dioxidot adja le.

Az asztma egyike a nyugati civilizáció leginkább túldiagnosztizált és túlgyógyszerezett betegségeinek. Az azonnali megkönnyebbülést hozó inhalációs spray-k használata azonban éppen hogy árt az asztmának, mert a szervezet természetes védekezőképességét iktatja ki.

Az asztmások sokkal többet lélegeznek, mint mások. Többnyire szájon át veszik a levegőt, és zihálnak, lihegnek, levegő után kapkodnak, amikor jön a roham. Sajnos a gyógyszerek nem jelentenek végső megoldást, csak átmeneti javulást hoznak. Ráadásul az asztmában szenvedőknek egyre több és több gyógyszerre van szükségük, ahogy telnek az évek, mivel a hörgőtágító gyógyszerek a légzés fokozódását, a légzési perctérfogat növekedését segítik elő, ami hosszú távon egyre súlyosbítja az asztmát. A Butejko-légzéstechnika egyszerű módszer, mely segít a fulladásos rohamok legyőzésében, és hatására idővel akár még a gyógyszerek is elhagyhatók.

Levegő után kapkodva...
A közhiedelemmel ellentétben az asztmás rohamot nem az oxigénhiány váltja ki, hanem az alacsony szén-dioxid-szint. Ez idézi elő a kellemetlen légszomjat. Ha a szén-dioxid-koncentráció lecsökken a vérünkben, és elér egy bizonyos küszöbszintet, agyunk légzésközpontja utasítja a légzőizmokat a légzési ciklus beindítására. Ez a légzés. Mivel az asztmások többet lélegeznek, mint mások, szervezetük folyamatosan szén-dioxid-hiánnyal küszködik. Ha ugyanis több levegőt veszünk, többet is fújunk ki, így a tüdőnkben nem marad elegendő szén-dioxid. Hiába válik ennek hatására egyre szaporábbá a légzés, az úgynevezett túllélegzés, azaz a hiperventilációs jelenség következtében a tüdőnkben a szén-dioxid-koncentráció nem tud megemelkedni, így tartósan a küszöbszint alatt marad.

Mi történik ekkor?
A véráramban szállított oxigént a vörösvértestek akkor tudják optimálisan leadni szervezetünk sejtjeinek, szöveteinek, ha a szén-dioxid-koncentrációnk elér egy bizonyos szintet. Ez a fizikából ismert Bohr-hatás. Ha tehát túl alacsony a szén-dioxid-szintünk, azaz a fent említett küszöbszint alatt marad, hiába van tele a vérünk oxigénnel, az oxigénmolekulák olyan erősen kötődnek a vörösvértestek hemoglobinmolekuláihoz, hogy nem képesek róluk leválni, vagyis paradox módon a túllégzés miatt testünk nem kap elegendő oxigént. A légszomjat vagy az asztmás rohamot tehát nem a kapkodó, szapora légzés, hanem épp ellenkezőleg, a lassú, visszafogott lélegzés enyhíti. Ha ugyanis folyamatosan túl alacsony a tüdőnkben a szén-dioxid-koncentráció, a hörgők falában lévő simaizmok görcsösen összehúzódnak, ettől a légutak beszűkülnek (ez történik pánikroham esetén is), és a beteg egyre nehezebben tudja kifújni a levegőt. A szervezet blokkolja a kilégzést, így próbál védekezni a további szén-dioxid-veszteség ellen.

Ördögi kör
Az alacsony szén-dioxid-szint hatására felborul a szervezet sav-bázis egyensúlya is. Ha elegendő a vérünkben a szén-dioxid, akkor szervezetünk könnyedén be tudja állítani a vér pH-értékét. Ha azonban lecsökken a vérben a szén-dioxid mennyisége, akkor lúgosabbá válik, aminek ellensúlyozására a szervezet tejsavat kezd termelni. Később, amikor már nincs rá szükség, nehezebben tudja lebontani, így felszaporodik a tejsav a szervezetben. Ennek hatására gyengül az immunrendszer, növekszik az allergiára való hajlam, fáradékonyság lép fel, mindez tovább rontja az asztmás beteg állapotát, és tovább fokozza a túllégzést. Ez egy ördögi kör, amiből csak tudatos légzésszabályozással lehet kitörni.
A stressz, a túl sok elfogyasztott étel, a túl meleg környezet, a mozgásszegény életmód, a környezeti ártalmak is kiválthatnak enyhébb légszomjat, ilyenkor ugyanis a szükségesnél gyakrabban és nagyobb mennyiségben veszünk levegőt. Akkor van azonban csak probléma, ha állandósul a túllégzés.


Legyőzhető a fulladási roham
Az asztmás rohamot tehát nem az oxigénhiány váltja ki, hanem a túllégzés miatti szén-dioxid-hiány.
A Butejko-módszert Konsztantyin Butejko ukrán származású professzor fejlesztette ki. Különféle légzőgyakorlatokat dolgozott ki, melyekkel szándékosan előidézhető a légszomj, mert ezáltal csökkenthető a szervezet szén-dioxid-vesztesége. A gyakorlatok lényege, hogy kevesebb oxigént lélegezzünk be, és ezáltal kevesebb szén-dioxidot lélegezzünk ki.
Bővebben erről > ITT< olvashat.

Az asztma kialakulásában jelentős szerep jut az allergiás folyamatoknak. Az allergiás reakció során gyulladáskeltő anyagok szabadulnak fel, melyek hörgőgyulladást okoznak, következményes hörgőszűkülettel. A leggyakoribb kiváltó allergének közé tartoznak a pollenek, az állati eredetű anyagok (szőr, toll, poratka, illetve annak ürüléke), gyógyszerek, vegyszerek (pl. hígító, benzin), valamint egyes élelmiszerek (tej, tojás, liszt).

Azonban nem csak allergiás eredetű tényezők válthatnak ki asztmás rohamot. A tüneteket bizonyos gázok (szmog, dohányfüst, stb.) belégzése, egyes vírusfertőzések, fizikai megterhelés, illetve lelki tényezők, mint például a szorongás és a stressz ugyancsak provokálhatják.

A betegség kialakulása a környezeti hatásokon kívül, örökletes tényezőkkel is összefügghet. Azoknál, akiknek a családjában előfordul allergiás betegség, illetve asztma, gyakrabban lehet számítani asztmás megbetegedés kialakulására.

Az asztma legjellegzetesebb tünete a fulladás, a fulladásos roham. Ilyenkor a beteg úgy érzi, hogy a levegő beszorul a mellkasába, csak erőlködve tudja azt kifújni, közben a kipréselődő levegő sípoló-hörgő hangot adva távozik. Emiatt a beteg küzd a levegőért, erőltetett köhögéssel próbálja eltávolítani a légutaiból az akadályt, erős szívdobogása van, nyugtalan. A tünetek azonban már sokkal korábban is jelezhetik, hogy asztma van kialakulóban. Ha a köhögés, mellkasi sípolás és a mellkasi szorítás a korareggeli órákban, ébredés után rendszeresen jelentkezik, vagy éjszaka erre ébred a beteg, asztmára gyanús akkor is, ha ezek a tünetek csak percekig, vagy 1-2 óráig tartanak, és maguktól is megszűnnek. További gyanújelek: ha a fenti tünetek (köhögés, mellkasi szorító érzés, sípolás) fellépnek futás vagy lépcsőjárás után, jóízű nevetést követően, mély légzésre, hideg levegőre, füstre, vagy más, légutakat ingerlő behatásra.

Életmódunknak köszönhetően a test felfokozott elhárító reakciókkal védekezik az újabb és újabb allergének ellen. Megoldásként igyekszünk csökkenteni a kellemetlen tüneteket, de a kiváltó ok megszüntetéséről sokan meg sem próbálnak gondoskodni, vagy nem találnak rá a természetes segítségre. Nem minden, de nagyon sok esetben segít az asztma kiváltásának okainak megszüntetésében, ha szervezetből sikerül kitakarítani a mérgeket, lúgosítjuk a szervezetet és feltöltjük vitális anyagokkal.

A szervezetben felhalmozódott savak mérgezőek, ezért a szervezetünk igyekszik minél hamarabb megszabadulni tőlük. Ha a hagyományos kiválasztó rendszereken - vesén, tüdőn, bőrön - keresztül nem megy, akkor testen belül kell megoldani közömbösítésüket, szervezetünk kivonja a csontokból a kalciumot és más ásványi anyagokat, kialakítva így a csontritkulást.

Szervezetünk másik jól bevált módszere arra, hogy túlzott savas behatás mellett is megtartsa a kémiai egyensúlyát az az, hogy az emésztő csatorna szerveiben normálisan bőven található szerves sókat elvonja, és ezzel közömbösíti a túl sok savat. Így kimerülnek az emésztőszerveink természetes szerves anyag készletei és elkezdenek rosszul működni, ami emésztési zavarok formájában, sokszor gyomorégés, puffadás stb. formájában jelentkezik. Majd az elfogyasztott ételek nem emésztődnek meg tökéletesen, hanem részben emésztetlen formában jutnak a bélből a vérbe. Ezt a félig emésztett, de mégis a keringésbe jutott anyagot a test nem mint táplálék, hanem mint idegen anyag ismeri fel, és küzd ellene. Ennek az állapotnak allergia lesz a következménye. Ehhez társulhat még valami, akár a levegőből, vagy bárhonnan a környezetből, (pollen, macskaszőr, stressz, poratka, stb.) ami az allergiás rohamot is kiváltja.

Így jól látszik, hogy a légúti allergiák alapvetően emésztőrendszerünk helytelen működéséből indulnak ki. A nem megfelelő működés, pedig a sav-bázis egyensúly felbomlásából és a vitális anyagok hiányából ered.

Asztmánál két dolog történik: Egyrészt az előbb leírt jelenség játszódik le a testben. Másrészt az asztmánál van egy gyulladás a hörgőkben, ami váladékot termel. Ez egy fokozott kiválasztás; a test igyekszik megszabadulni savas anyagcsere végtermékeitől, mérgektől.
Ha a probléma gyökere a szerves anyag készlet kimerülése az emésztőrendszerünkből, és az ebből következő emésztetlenül felszívódó tápanyagok, akkor a megoldást is itt kell keresni.

Amikor nekilátunk méregteleníteni, lúgosítani és elkezdjük az alga magas vitálanyag tartalmával visszapótolni a szervezetből kimerült szerves sókat, helyreáll ezek működése, az emésztés javul, esetek túlnyomó részében helyre is áll és az allergiás tünetek is csökkennek, sok esetben meg is szűnnek.

A Green Gold Pur & Mint és IMUNE termékekben található Chlorella mikroalga elősegíti a teljes emésztő rendszer, a máj, az epe, a vastagbél, a nyirokrendszer, a légző szerveink, a vizelet kiválasztó rendszer (vesék, hólyag, húgycső), a bőr (verejték, könny és faggyúmirigyek) méregtelenítési folyamatait. Az algákról bővebben > ITT < olvashat.

A Chlorella mikroalga olyan alapos méregtelenítést végez, hogy a régóta elraktározott zsírral körbevett savas melléktermékeket és toxinokat is feloldja és kiüríti a testünkből, amiktől az egyszerű méregtelenítő diétákkal vagy böjtökkel képtelenség lenne megszabadulni.

Egyedülálló sejtfelépítésének köszönhetően mágnesként vonzza magához a szervezetben korábban bárhol (szervekben, ízületekben, kötőszövetekben) lerakódott nehézfém- illetve vegyi anyag maradványokat, és ki is vezeti őket onnan. Erre a bámulatos teljesítményre egyetlen más természetes, vagy akár mesterséges anyag sem képes! A Green Gold termékekről bővebben > ITT < olvashat!

A fentebb említett Butejko-módszer nagy segítségünkre lehet. A sportolás pedig azzal javíthat az asztmás állapotán, hogy edzetté, ellenállóvá teszi a szervezetet. Különösen a vizes sportok (úszás, vízilabda, evezés, kajak-kenu) javasoltak az asztmásoknak, mert a víz felszíne felett a levegő páratartalma magas (a száraz levegő belégzése hörgőgörcsöt provokálhat), és éppen a magas páratartalom miatt alacsony a pollenkoncentrációja.

Hozza harmóniába a testét!
Tisztítsa meg, táplálja, regenerálja és vitalizálja!

Segítek, hogy egészségesebb, teljesebb életet élhessen!

Amennyiben a WellStar termékeit használni szeretné,
igényeljen ingyenes konzultációt !

Az első lépést Önnek kell megtennie!

A következő lépéstől már Rám is számíthat!
Ha élni kíván a lehetőséggel, lépjen kapcsolatba velem!

KAPCSOLAT

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2009.